Svetovanje

Sodoben življenjski slog povzroča ljudem nemalo zdravstvenih težav. Le-te ne pridejo čez noč, a včasih se zdijo kot strela z jasnega. Fizični in duševni stres na delovnem mestu, nesoglasja s partnerjem, pomanjkanje prostega časa in spanca, postopno privedejo organizem do bolezni.

Za zdravo, zadovoljno in izpolnjujoče življenje potrebujemo notranje ravnovesje. Družina, delo, hobiji, družbeno koristno delo, ...Potrebujemo raznovrstne aktivnosti in uravnoteženost med aktivnostjo in počitkom. Gre za dinamično ravnotežje, ki ga je potrebno stalno zasledovati kot žongler virtuozno rokuje z žogicami v zraku.

Tradicionalna kitajska medicina išče vzroke za zdravstvene težave, ki se kažejo skozi najrazličnejše simptome (bolečine v sklepih, prehlad, glavobol, vnetje sinusov ...), že v blokiranih meridianih (energijskih poteh) oz. v energijskem neravnovesju v telesu. Namreč, ko se pokažejo težave, neugodje, poškodba, bolezenski znaki, tedaj je bolezensko stanje dejansko že napredovalo.

Svetovanje daje odgovore na številna vprašanja, ki se porajajo. Zakaj sem iztrošen, zakaj me boli, od kod ta stres, zakaj, zakaj ...?

Potrebno motivacijo za doseganje trajnih sprememb oz. izboljšav v življenju, zagotovijo jasno opredeljeni in realno dosegljivi cilji. 

Skozi pogovor oblikujemo usmeritve in konkretne napotke za spremembo življenjskega sloga. Pomembno vlogo pri tem igrajo izboljšanje gibalnih navad, vzorcev (analiza telesne drže, tehnike hoje in teka) in obujanje stika z naravo. Kjer je volja, je tudi pot in skupaj lahko dosežemo veliko!