Terapevtska masaža

Terapevtska masaža je varna in učinkovita rešitev za izhod iz bolečin in bolezenskih stanj. Deluje na mehka tkiva in je z ustrezno kombinacijo raznovrstnih prijemov prilagojena vsakemu posamezniku. Po potrebi jo intuitivno nadgradim z uporabo refleksnih in energijskih tehnik.

Potek terapevtske masaže: S temeljitim uvodnim pregledom ugotovim, v kakšnem zdravstvenem stanju trenutno je oseba, kje v telesu so prisotne težave in vzrok za njihov nastanek. Zatem se usmerim v zdravljenje in poiščem najprimernejši način za njihovo odpravitev.

Terapevtska masaža deluje po načelih celostne oz. holistične medicine, ki izhaja iz spoznanja, da tako bolezen kot zdravje prihajata od znotraj. Kot terapevt posežem v organizem v taki meri, da odstranim nastale fizične blokade, ter v telesu spodbudim zastale procese samozdravljenja. Kjer so prisotni zastoji, je potrebno vzpostaviti dobro pretočnost telesa, tako na ravni kroženja krvi in limfe, kot tudi v delovanju živčnega sistema in mišičja. V terapevtskem procesu telo nadalje podpiram v tolikšni meri, da se okrepi in stabilizira oz. uravnoteži. Osebo seznanim z vajami in terapevtskimi tehnikami, ki jih lahko doma sama izvaja za dodatno podporo procesu zdravljenja.


Poleg fizične podpore je za osebo, ki se zdravi, pomembna tudi stalna spodbuda na mentalnem in čustvenem nivoju. To pomeni odstranitev ali zmanjšanje dejavnikov, ki povzročajo stres ter zmanjšujejo zdravilne moči v organizmu, ter usmeritev osebe v realno dosegljive, pozitivne cilje. Z drugimi besedami, za uspešno zdravljenje je potrebno vzdrževati dobre energije z zvrhano mero dobre volje in optimizma.

Pot do izboljšanja in odprave bolečin je različno dolga v odvisnosti od trajanja težav, bolezni ali poškodb, starosti in zdravstvenega stanja osebe … Običajno se določeno izboljšanje, olajšanje, občuti že po prvi terapevtski masaži, z nekaj ponovitvami pa se lahko doseže resnično izjemne in trajne rezultate! 

Za doseganje večjih učinkov terapevske masaže se med tretmajem poslužujem nekaterih skrbno izbranih terapevtskih pripomočkov, kot so raztezna miza Mastercare, ventuze, masažni aparat, ...

Terapevtska masaža je zelo učinkovita pri raznovrstnih kroničnih in akutnih težavah s hrbtenico, sklepi, mišicami, srcem in ožiljem, glavoboli, išiasom, karpalnim kanalom, artrozami, revmo, osteoporozo, pri bolečih kalcinacijah, zatekanju rok in nog, hormonskih motnjah, lokalni ali vsesplošni zakrčenosti in pomanjkanju energije, depresiji, za hitrejšo sanacijo športnih poškodb …

Za doseganje izjemnih in trajnih rezultatov v terapevtskem procesu je pomembno trdno sodelovanje med terapevtom in zdravljencem ter dobra mera medsebojnega spoštovanja in zaupanja.